תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, קטגוריות:שוויון הזדמנויות בעבודה
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
26/03/2008 |
נציג עובדים מר שלום חבשוש נציג מעבידים מר אבי ברקהנשיא סטיב אדלר השופטת נילי ארד השופטת ורדה וירט-ליבנה ,
ארציעע ***/**
יחסים אינטימיים בין עובדת למעביד מהווים הטרדה מינית במקום העבודה
בית הדין הארצי לעבודה קבע פיצוי בסך 35,000 ש"ח בגין הטרדה מינית. נקבע, כי קיום קשר אינטימי, ובוודאי קשר המתבסס על יחסי מין מזדמנים, גם אם לאורך זמן, בין ממונה לבין כפיפה, מקים חזקה לפיה הקשר נעשה תוך ניצול יחסי מרות כמשמעותם בחוק למניעת הטרדה מינית.
תחום: פסיקה
עמודים:79
ארצי
ארציעע ****/**
הפרת חוק שכר שווה אינה מוכיחה בהכרח הפרת חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה
בית הדין הארצי לעבודה קבע כי תשלום שכר שונה לעובד ולעובדת העובדים באותו מקום עבודה, המבצעים את אותו תפקיד, מהווה הפרה של חוק שכר שווה לעובד ולעובדת. עם זאת, נקבע בדעת רוב, כי אין בכך כדי לזכות, באופן אוטומטי, את העובדת בפיצוי גם מכח חוק שוויון הזדמנויות, וכי על המבקשת להוכיח הפליה של מעביד מחמת מין בכל הנוגע לקבלה לעבודה, תנאי עבודה וכו'
תחום: פסיקה
עמודים:69
ארצי
18/09/2006 |
אביטל רימון-קפלןשוש הורן , יהודה בן סימון ,
אזורי חיפהעב ****/**
השמתו של עובד בעל מוגבלות במפעל, לצורך שיקומו, לא שוללת קיומם של יחסי עובד-מעביד
בבחינתו את היחסים בין אדם עם מוגבלות פיסית ונפשית לבין המפעל בו עבד, ציין בית הדין, כי תכלית ההתקשרות בין הצדדים נועדה לצורך שיקומו של העובד. בית הדין קבע, כי אין בכך כדי להכריע את הכף בשאלת קיומם של יחסי עובד ומעביד, שכן מדובר בהתקשרות שהשתרעה על פני תקופה ממושכת של עשר שנים. באיזון הכולל של מכלול הסממנים והמבחנים המשמשים את ביה"ד לקביעת מעמדו של אדם כ"עובד", לא רק שהיכולת המופחתת של העובד לעבודה, אינה שוללת את "השתלבותו" במפעל, אלא נהפוך הוא, היא הנותנת כי יש להכיר בו כעובד המעבידה (עב 3327/01 יעקב רוט נ' רם מבנים בע"מ, ניתן ביום 18.9.2006).
תחום: פסיקה
עמודים:54
אזורי חיפה
אזורי ת"אעב ****/**
שקילת גיל העובד מהווה אפליה גם אם לא השפיעה על קבלת ההחלטה בדבר המשך העסקתו
בית הדין קבע, כי על מנת להראות קיומה של אפליה פסולה אין העובד נדרש להראות כי לקיחתו בחשבון של שיקול פסול היא שהייתה הגורם היחיד או המרכזי שהביא לקבלת ההחלטה אשר כנגדה הוא יוצא. עצם הכללתו של שיקול פסול, ללא קשר למידת השפעתו על החלטת המעביד, מהווה ביטוי מובהק ליחס בלתי שוויוני לעובדים או למועמדים לעבודה. שקילת גילו של מועמד תוך השפלתו, ללא קשר להשלכותיה על ההחלטה, הנה ביטוי מובהק ליחס השונה כלפיו, יחס שלא ניתן להצדיקו בטענה של "שונות רלוונטית".
תחום: פסיקה
עמודים:48
אזורי ת"א
עליוןדנגצ ****/**
אפליה מחמת גיל – ביטול סעיף מפלה בהסכם קיבוצי
הסכם קיבוצי מיוחד בין אל על לעובדיה, מחייב דיילי אויר לפרוש מעבודתם בגיל 60 * זאת, בעוד שעובדי קרקע מחויבים לפרוש בגיל 65 * ביה"ד הארצי, ולאחריו ביהמ"ש העליון קבעו כי ההוראה הנ"ל בטלה - בהיותה אפליה אסורה על רקע גיל (פורסם בפקסדין - מס"ד 3691), הואיל ופרישתם של דיילי האויר בגיל 60 אינה מחויבת, על פי אמת מידה אובייקטיבית, ממהות תפקידם * לפיכך, הוראה זו בטלה בהיותה מנוגדת לחוק שוויון ההזדמנויות * עוד נקבע ברוב דעות, כי הפליה זו לא מגיעה לכדי ניגוד לתקנת הציבור * מכאן עתירות דיילי האויר ואל על לדיון נוסף * לטענת אל על, תפקיד דייל אויר דורש הופעה נאה וכוח פיסי, המחייבים פרישתו בגיל 60 * נקבע: חוק שוויון הזדמנויות אוסר על מעביד להפלות בין עובדיו מחמת גיל * מכאן החובה לקבוע גיל פרישה זהה לכל העובדים, אלא אם כן תפקידו של העובד מצדיק קביעת גיל פרישה שונה * יש לבחון האם הדרישות שהציג המעביד לתפקיד מתחייבות באופן סביר ומידתי מהתפקיד עצמו * ההופעה הנאה או הצעירה אינה מתחייבת מתפקידו של דייל האויר: תפקידו הוא לשרת את הנוסעים, במקצועיות וביעילות * אף דרישות הכוח הפיסי מדייל אויר הן מינימליות * לפיכך, קביעת גיל פרישה שונה מהווה הפליה של דיילי האויר מחמת גילם, בניגוד לחוק שוויון ההזדמנויות * תניה בהסכם הקיבוצי המפלה את דיילי האויר מחמת גילם, לעומת עובדי אל-על האחרים, והמחייבת אותם לעזוב את תפקידם (כדיילי אויר) ואת מקום עבודתם (כעובדי אל-על) בגיל 60 מנוגדת גם לתקנת הציבור * עתירת דיילי האויר התקבלה ועתירת אל על נדחתה *
תחום: פסיקה
עמודים:30
עליון
06/03/2008 |
כב' השופטת שרה שדיאורדן יחיד ,
אזורי י-םעב ****/**
עובדת, שפוטרה מחמת גילה, תפוצה בשיעור של 24 משכורות
חובת תום הלב, המוטלת על המעביד, באה לידי ביטוי באופן מיוחד בשלב של סיום יחסי עבודה, ובעיקר כשסיום היחסים בא מיוזמתו של המעביד, ובניגוד לרצונו של העובד, זאת בשל הפגיעה הבלתי נמנעת במעמדו של העובד, בזכותו לעבוד ובגדיעת מקור פרנסתו. נקבע, כי במקרה דנן, הוכח, שלא היו במעשיה או בהתנהגותה של העובדת סיבה לפיטוריה, והמעבידה לא הוכיחה, כי העובדת לא פוטרה מחמת גילה. הוכח, כי פיטורי העובדת נעשו שלא כדין, תוך הפליה מחמת גיל, ובחוסר תום לב. בית הדין קבע, כי בנסיבות אלה, יש להתחשב בהיבט העונשי, שיש לייחס להתנהלות המעבידה, וחייב את המעבידה לשלם לעובדת פיצוי בגין נזק ממוני, שנגרם לה כתוצאה מפיטוריה שלא כדין מחמת גילה, בסך של 24 משכורות. כמו כן, נפסק לעובדת, פיצוי בגין עוגמת הנפש שנגרמה לה, בשיעור של 25,000 ש"ח (עב 2312/06 סגל רחל נ' שבי שומרון אגודה שיתופית להתיישבות קהילת, מיום 6.3.2008).
תחום: פסיקה
עמודים:25
אזורי י-ם
19/08/2008 |
מ. פריימן
אזורי חיפהעב ****/**
אב - מורה זכאי לאותן תוספות הוריות להן זכאית אם - מורה
בית המשפט קיבל תביעה של עובדים במשרד החינוך להחיל עליהם תוספות הוריות, להם זכאיות אמהות עובדות בהתאם להסכמים הקיבוציים בין הצדדים. נקבע, כי משמוכח כי הזכות ההורית ניתנת גם כתוספת כספית ללא קיצור שבוע העבודה, והדבר מתיישב עם מטרתה של "תוספת האם", אין מקום למתן פירוש מצמצם אשר יביא לאפליה נוספת ושהינו נוגד את רוחו של חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה.
תחום: פסיקה
עמודים:25
אזורי חיפה
29/06/2005 |
כבוד השופט אילן סופרנציג ציבור מר בנימין יצחק ,
אזורי ב"שעב ****/**
הוראה מפלה בהסכם הקיבוצי של המלונאות – גם עובדים זרים זכאים ל"תוספת ערבה" בגין עבודתם באילת
* במרץ 2004 נחתם הסכם קיבוצי חדש בענף המלונאות באילת המעניק הטבות לעובדים. כתנאי לזכאות להטבות צוין בהסכם כי כתובתם של העובדים, על פי הרשום בתעודת זהות, צריכה להיות אילת (להלן: "התנאי"). התובע, עובד זר מגאנה, מבקש כי בית המשפט יצהיר על בטלות התנאי בטענה כי הוא מפלה * נקבע: מדינת ישראל מחוייבת, מכוח אמנה בינלאומית הדנה בעניינם של עובדים מהגרים, לנהוג במהגרים ללא הפליה מטעמי אזרחות. התנאי של רישום בתעודת הזהות לצורך קבלת ההטבות, הוא פורמלי בלבד כשמדובר בעובדים ישראלים אולם, עובדים זרים, שהם נטולי תעודת זהות לא יכולים למלא אותו. מדובר בתנאי מקפח הנוגד את תקנת הציבור שכל מטרתו היא להפלות את העובדים הזרים. לפיכך התנאי האמור, יבוטל מההסכם הקיבוצי החדש והתובע זכאי לתשלום ההטבות נשוא התביעה *
תחום: פסיקה
עמודים:25
אזורי ב"ש
13/01/2008 |
שמואל טננבוים
אזורי ת"אעב ****/**
מקום בו נטענת טענת הפליה, על העובד להוכיח קיומה של "קבוצת שוויון", עליה נמנה הטוען להפליה הפסולה, וכי כלפיו מתקיים יחס שונה משאר חברי אותה קבוצה
התובע עובד בשירות המדינה, מאז שנת 1989 ועד היום, במסגרת שירות החוץ במשרד התעשייה והמסחר (להלן: התמ"ת). במהלך השנים מילא התובע תפקידים שונים. מחודש אוגוסט 2001 ועד אוגוסט 2005 שירת התובע כציר-יועץ (ענייני כלכלה ומסחר) בשגרירות ישראל בברלין ומנהל מרכז הסחר הישראלי בברלין, וזאת לאחר שנבחר למשרה במכרז פנימי.
בחודש אוקטובר 2001, חודשיים לאחר שיצא לשליחותו בברלין, "הורידה" הנתבעת את התובע, באופן חד צדדי, לדרגה 40 בדירוג המח"ר, דבר שגרר הפחתה בשכרו ובתנאים הנלווים.
התובע מבקש סעד הצהרתי אשר יקבע, כי הוא זכאי להיות מדורג בדרגה 42 בדירוג המח"ר, רטרואקטיבית, על כל הזכויות והתנאים הנגזרים מכך. בנוסף עותר התובע לחייב את המדינה לשלם לו שכר מולן, מלוא הזכויות הסוציאליות שנשללו ממנו, ופיצוי בגין נזק בלתי ממוני שנגרם לו. לטענתו, הפגיעה בשכרו ובתנאיו הינה רצון להתנכל לו בשל העובדה שהעיד במסגרת תביעה שמנהלים למעלה מ-30 נספחים מסחריים של התמ”ת כנגד המדינה בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים. כן נטען, כי בדירוג שהוקנה לו ובתנאים שנשללו הימנו, הוא הופלה לרעה ביחס לנספחים אחרים במשרד התמ”ת אשר דרגתם לא נפגעה לאחר יציאתם לשליחות בחו"ל, ואם נפגעה אזי שהפגיעה תוקנה
תחום: פסיקה
עמודים:22
אזורי ת"א
30/07/2009 |
כבוד השופטת מיכל לויט
אזורי ת"אעב ****/**
אב-מורה זכאי לתשלום "תוספת אם", המוענקת לאם עובדת הוראה
בית הדין לעבודה קיבל תביעה של מורה אב להעניק לו תשלום של "תוספת אם" בגובה 10% משכרו כפי שמקבלת עובדת הוראה בהיקף משרה זהה להיקף משרתו שהינה אם לילדים עד גיל 14. נקבע כי "תוספת האם", בין אם מדובר בזכות לקיצור משרה ובין אם מדובר בזכות לקבלת הטבה כספית, הינה "זכות הורית" הניתנת לתא המשפחתי כיחידה אחת על מנת לאפשר לבני הזוג לחלק ביניהם את נטל ההורות באופן הנראה להם לנכון ואי הענקתה סותרת את עקרון השוויון ומהווה הפליה פסולה.
תחום: פסיקה
עמודים:19
אזורי ת"א
אזורי ת"אעב ****/**
לא מתקיימים יחסי עובד ומעביד בין משתתף בפרויקט שיקום תעסוקתי בעירייה לבין המוסד לביטוח לאומי
הנתבעת היא חברה פרטית שבבעלותה מרכז לספורט וכושר בהוד השרון התובע הועסק ע"י הנתבעת כמדריך כושר. לקראת סוף שנת 2005, החליטה הנהלת מכון הכושר לבצע תהליך של "שדרוג" צוות ההדרכה ולצורך כך מונה מנהל מקצועי של חדר הכושר, החל מחודש ינואר 2006. תפקידו של אותו המנהל כלל פיקוח והכשרת מדריכי חדר הכושר, מדריכי ספינינג ומדריכי סטודיו. ביום 23.3.06, לאחר שהתובע סיים את המשמרת, הודיעה לו מנהלת התפעול כי הוא מפוטר. אין מחלוקת בין הצדדים, כי בתשובה לשאלת התובע על הטעמים לפיטוריו השיבה המנהלת שסיבת הפיטורים היא רצונה של הנתבעת להחליף אותו במדריכה, בשל ריבוי המדריכים ממין זכר במכון הכושר.
מספר ימים לאחר סיום עבודתו, יזם התובע שיחה טלפונית עם מנהלת התפעול כדי לברר בשנית האם אכן הסיבה היחידה לפיטוריו הייתה רצון הנתבעת להחליפו במדריכה. שיחה זו הוקלטה ע"י התובע. התובע טוען בתביעתו כי פוטר ע"י מנהלת התפעול שהינה בעלת הסמכות לכך, מחמת מינו בלבד. דבר המהווה הפליה אסורה שאינה מתחייבת מאופי או מהות התפקיד.
תחום: פסיקה
עמודים:18
אזורי ת"א
תחום: פסיקה
עמודים:16
אזורי י-ם
12/06/2003 |
כב' השופטת ו. וירט-ליבנה
אזורי ת"אתפ ****/**
פרסום מודעה לאיתור עובדים תוך ציון "תנאי מפלה", הינו עבירה על חוק שוויון הזדמנויות בעבודה
הנאשמת 1 הינה חברה למיון והשמת כח אדם שפרסמה מודעות בדבר הצעות עבודה, ובהן תנאי קבלה בדמות דרישה לשרות צבאי או שרות לאומי. החברה מואשמת כאן כי פעלה בניגוד להוראות חוק שוויון הזדמנויות בעבודה מאחר שפרסמה מודעה אסורה שיש בה משום הפלייה ע"י קביעת תנאי שאינו ממין העניין. החברה טוענת, בין היתר, כי האיסור אינו חל עליה בשל שאינה "מעביד", מה גם שהדרישה לשרות צבאי או לאומי באה משיקולי המעסיקים העתידיים שלעובדיהם יהא רקע "בטחוני".
תחום: פסיקה
עמודים:16
אזורי ת"א