תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:פדיון חופשה
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
03/08/2008 |
הנשיא סטיב אדלר, השופט עמירם רבינוביץ, השופט יגאל פליטמן נציג עובדים מר שלום חבשוש, נציג מעבידים מר אילן שגב ,
ארציעע ****/**
אימתי תתאפשר חפיפה בין הודעה מוקדמת לחופשה שנתית
בית הדין הארצי לעבודה דחה טענה, לפיה תתאפשר חפיפה בין הודעה מוקדמת, אשר במהלכה העובד לא נדרש לעבוד, לבין ימי חופשה שנתית. נקבע, כי סיום יחסי עובד-מעביד בנסיבות הללו הוא דבר פורמלי, ולכן לא תתאפשר חפיפה בין החופשה השנתית לה זכאי עובד, לבין ימי ההודעה המוקדמת, כאשר המעסיק פיטר את העובד וויתר על עבודתו בתקופת ההודעה המוקדמת. נקבע, כי ככל שהעובד מחליט, בניגוד לרצון המעסיק, שהוא יוצא לחופשה בתקופת ההודעה המוקדמת, אזי תיכנס לתוקף הוראת סעיף 5(א)(7) לחוק חופשה שנתית, המאפשרת חפיפה חלקית בין הזכויות, והעובד יפסיד חלק מימי חופשתו השנתית (ע"ע 1496/02 נשואה זנקס בע"מ ואח' נ' גל ארז, מיום 3.8.2008).
תחום: פסיקה
עמודים:24
ארצי
03/08/2008 |
השופט יגאל פליטמן, השופטת נילי ארד, השופט שמואל צורנציג עובדים מר אהוד נבות, נציג מעבידים מר דוד רג'ואן ,
ארציעבל ***/**
פדיון חופשה שנתית, ששולם לעובד לאחר סיומם של יחסי עובד מעביד, לא נכלל במסגרת תקופת האכשרה הנדרשת לצורך דמי אבטלה
בית הדין הארצי לעבודה דחה את ערעורה של מבוטחת, שחסרו לה 5 ימים בלבד לתקופת האכשרה, הנדרשת לצורך קבלת דמי אבטלה, בקובעו, כי פדיון ימי חופשה, ששולם לאחר סיומם של יחסי עובד מעביד, אינו נכלל בתקופת האכשרה לצורך דמי אבטלה. בתקופת האכשרה לצורך דמי אבטלה לעובד יומי נכללים רק ימי עבודה בפועל. פידיון ימי חופשה איננו שכר בגין ימי עבודה, אלא פיצוי, הניתן לעובד בגין ימי החופשה שלא ניצל במהלך תקופת עבודתו, ומשכך לא נכלל בתקופת האכשרה הדרושה (עב"ל 129/07 חביבה סבאג נ' המוסד לביטוח לאומי, מיום 3.8.2008).
תחום: פסיקה
עמודים:6
ארצי
01/06/2008 |
ד. פרוז'ינין - שופטתאב"ד ,
תחום: פסיקה
עמודים:12
אזורי י-ם
08/10/2007 |
השופט שמואל צור, השופטת ורדה וירט-ליבנה, השופטת רונית רוזנפלדנציג עובדים מר יצחק שילון, נציג מעבידים מר דוד בלומברג ,
ארציעע ***/**
פדיון חופשה שנתית הינו לכל היותר עבור שלוש השנים האחרונות, בצירוף הימים שלא נוצלו בשנת העבודה השוטפת
בית הדין הארצי פסק, כי על פי סעיף 7 לחוק חופשה שנתית, בעת שהסתיימו יחסי עובד מעביד, נצברו לזכות העובד לכל היותר ימי חופשה, שהיה זכאי לקבל בשלוש השנים המלאות האחרונות להעסקתו, בצירוף הימים, שנצברו לזכותו בשנת העבודה השוטפת (ע"ע 547/07 משה כהן נ' ויליאם אנויה, מיום 8.10.2007).
תחום: פסיקה
עמודים:8
ארצי
07/03/2007 |
שמואל טננבוים
אזורי ת"אעב ****/**
עובד המבסס עילה לכאורה לקיומה של הפליה על רקע גיל, מעביר את נטל ההוכחה למעביד
לאחר שעובד מבסס עילה לכאורה לקיומה של הפליה על רקע גיל, עובר נטל ההוכחה למעביד לסתור את הטענה לפיה, התנהגותו נגועה בהפליה פסולה. המחוקק, בתי המשפט ובתי הדין לעבודה רואים בחומרה רבה קיומה של הפליה. מדובר לא רק בהפרת חוק אלא גם בהפרת עקרון השוויון שהינו זכות חוקתית והפרתו נחשבת לפגם חמור במיוחד. ההפליה על כל צורותיה נוגדת את תקנת הציבור. כמו כן, בית הדין קבע, כי ביחס לאפשרות צבירת החופשה עבור שלוש שנים בלבד, ההנחה הנה כי עובד היוצא לחופשה מנצל את יתרות החופשה שנצברו לזכותו בשנים הקודמות וזאת בהיעדר הוכחה אחרת (עב 5119/06 בכר יהודית נ' אמזה בע"מ, מיום 12.3.2007).
תחום: פסיקה
עמודים:7
אזורי ת"א
16/10/2006 |
דינה אפרתי
אזורי ת"אעב ******/**
בהעדר הסכמה בין הצדדים, עובד לא יהיה זכאי לפדיון ימי חופשה חוזיים העולים על ימי החופשה הקבועים בחוק בסיום עבודתו
בית הדין האזורי קבע כי בין הצדדים לא הוסכם כי העובד יהיה זכאי לפדיון ימי החופשה החוזית העולים על ימי החופשה הקבועים בחוק. משכך, העובד זכאי אך ורק לפדיון יתרת ימי החופשה שנצברו לזכותו עפ"י החוק, ככל שישנם כאלה, במועד סיום עבודתו. כמו כן, קבע בית הדין, כי בנסיבות הקיימות אין להורות על הרמת מסך. באשר לפיצויי פיטורים, קבע בית הדין, כי אין העובד זכאי להם כיוון שלא רואים בהתפטרותו התפטרות בדין פיטורים. אין זה סביר, כי עובד אשר נאלץ להתפטר בשל הרעת תנאים ומשבר האמון הנלווה לכך, ימשיך בהתקשרות עסקית עם מעבידו (עב 303695/98 טלבי אבינועם נ' ד.ק.ו. ישראל תכנון ושיווק בע"מ ואח', מיום 16.10.266).
תחום: פסיקה
עמודים:18
אזורי ת"א
15/06/1994 |
גולדברגאדלר , אליאסוף , וגנר ,
ארצידבע נד/*-**/**
הנחת היסוד היא כי עובד היוצא לחופשה מנצל תחילה את יתרות החופשה שנצברו לזכותו בשנים הקודמות
בית הדין קבע כי הנחת היסוד היא כי עובד היוצא לחופשה מנצל תחילה את יתרות החופשה שנצברו לזכותו בשנים הקודמות. הטוען כי לא היא - עליו נטל ההוכחה. ממכלול עובדות לא ניתן להסיק כי התמלא היוצא מן הכלל - ולכן קבע בית הדין כי לא התיישנה התביעה לימי חופשה.
תחום: פסיקה
עמודים:1
ארצי
13/04/1975 |
השופט צבי בר-ניב
תחום: פסיקה
עמודים:1
ארצי
29/09/2015 |
עו"ד הלית כהן-רזניצקי
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:1
17/08/2015 |
עו"ד דנה להב
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:1
25/06/2015 |
עו"ד עמוס הלפרין
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:1
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף