תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:פדיון חופשה
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
ארציעע ****-**-**
חישוב תשלום פדיון חופשה לעובד חודשי כשיש עמלה אחת גבוהה ביותר מעמלות של שאר חודשי השנה
תחום: פסיקה
עמודים:3
ארצי
ארציעע ****/**
מעביד המשלם לעובד "פדיון חופשה" בתוך תקופת העבודה עלול להסתכן בתשלום כפול
נוהג לפיו עובד "פודה" את זכות חופשתו השנתית בתוך תקופת העבודה להבדיל מסיום תקופת העבודה הוא פסול ומנוגד לחוק חופשה שנתית, תשי"א-1951 ולתכליתו. תכלית חוק חופשה שנתית היא שהעובד יקבל את חופשתו בפועל. מעביד המשלם "פדיון חופשה" בתוך תקופת העבודה, במקום להעניק לו אותה בפועל, גם אם הדבר נעשה בהסכמת העובד ואפילו על פי דרישתו, עלול להסתכן בתשלום כפול. הדרך היחידה המותרת לתשלום פדיון חופשה היא כאשר חדל העובד לעבוד מבלי שניתנה לו החופשה המגיעה לו (ע"ע 1144/04 אברהם מרחיב נ' מוקד אמון סביון (1981) בע"מ, מיום 21.12.06).
תחום: פסיקה
עמודים:18
ארצי
01/08/2021 |
כבוד השופטת דגית ויסמן
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
תחום: פסיקה
עמודים:1
ארצי
01/12/2015 |
כבוד השופטת שרה ברוינר ישרזדה, נציג ציבור (עובדים) מר חיים עזר שוחט, נציגת ציבור (מעסיקים) גב' נירה עילם
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי י-ם
תחום: חוזרים
עמודים:2
29/12/2009 |
השופט יגאל פליטמן
ארציעבל ***/**
פדיון חופשה, המשולם לאחר סיום יחסי עובד ומעביד, לא יילקח בחישוב תקופת האכשרה הנדרשת לדמי אבטלה
בית הדין הארצי לעבודה דחה ערעורה של עובדת על החלטת המוסד לביטוח לאומי שלא להעניק לה דמי אבטלה מן הטעם שלא צברה את מלוא תקופת ההכשרה הנדרשת לפי החוק. נקבע כי פדיון חופשה המשולם לאחר סיום יחסי עובד מעביד אינו תשלום שניתן עבור ימי עבודה בפועל ולפיכך אין מקום לקחתו בחשבון תקופת ההכשרה הנדרשת ליצירת זכאות לתשלום דמי אבטלה.
תחום: פסיקה
עמודים:11
ארצי
ארציעע ***/**
תשלום, ששולם לעובד בטעות, לא יובא בחשבון בשיעור שכרו הקובע, לצורך חישוב פיצויי פיטורים ופדיון חופשה
במקרה הנדון, העובדת קיבלה לידיה נכס או טובת הנאה, "שלא על פי זכות שבדין", ולכן חלה עליה החובה להשיב למעבידה את זכייתה על פי חוק עשיית עושר ולא במשפט. עם זאת, ביהמ"ש רשאי לפטור את הזוכה מחובת ההשבה כולה או מקצתה, כאשר אין ההשבה צודקת בנסיבות העניין. בהקשר זה נפסק, כי תחולת ההגנה תצטמצם בעיקרון למי שההתעשרות הגיעה לרשותו כשהוא עצמו נהג בתום לב, משמע, שבטעות סבר כי הוא בעל זכות שבדין וקיבל את אשר ניתן לו. שינוי מצב לרעה כמבסס הגנה מפני תביעת השבה ניתן למצוא גם בנסיבות בעלות אופי של השתק, כאשר בנסיבות המקרה או לאור היחסים שבין הצדדים היה הנתבע רשאי להסיק מהתנהגות המשלם שהוא זכאי לכסף, ובעקבות זאת שינה מצבו לרעה. במקרה דנן נקבע, כי הנסיבות הן אכן כאלו העושות את ההשבה בלתי צודקת, ומצדיקות פטור מהשבה. אולם, תשלום ששולם לעובד בטעות אינו הופך להיות חלק מתנאי ההתקשרות של העובד עם מעסיקו, שכן נעדר מן התשלום יסוד הכוונה. לפיכך, בנסיבות העניין אין מקום לקחת בחשבון בשיעור שכרה הקובע של העובדת לצורך חישוב פיצויי פיטורין וכן פדיון חופשה שנתית את אותה התוספת ששולמה לה בטעות (ע"ע 00704/06 קרן מחקרים רפואיים פיתוח תשתית ושירותי בריאות נ' לורין קדם, ניתן ביום 23.9.2008).
תחום: פסיקה
עמודים:22
ארצי
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף