תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:פיטורים בלתי חוקיים
ערכים נבחרים מתוך: חשבפדיה
דף הבית > רשימת תוצאות חיפוש > מאגר:משולב, מילות מפתח:פיטורים בלתי חוקיים
תוצאות
מציג 61 - 75 / מתוך 179 תוצאות חיפוש
הצג:
תוצאות לדף
תחום: פסיקה
עמודים:12
אזורי חיפה
אזורי ת"אעב ****/** פיטורי עובד שעתיים לאחר שהחל לעבוד במקום עבודתו החדש עשויים לזכותו בפיצוי עקב הפרת חוזה העבודה בחוסר תום לב בית הדין האזורי חייב מעביד שפיטר עובד ביום הראשון לעבודתו בתשלום פיצוי בגובה שכרו החודשי בסך 4,700 ש"ח. במקרה דנן, העובד התקבל לעבודה אצל המעבידה, שעתיים לאחר שהחל לעבוד נדרש לעבור פעם נוספת ראיון קבלה לעבודה שבסופו פוטר. בית הדין הגיע למסקנה, כי פיטוריו של העובד נעשו בשרירות, בחוסר תום לב ומשיקולים זרים שאינם קשורים כלל ליכולתו המקצועית של העובד. הפררוגטיבה המוקנית למעביד לנהל את מקום העבודה על פי ראות עיניו נמנית על העקרונות הבסיסיים של משפט העבודה. במסגרת הפררוגטיבה הניהולית הוכרה גם זכות המעביד לבצע שינויים עסקיים וניהוליים, ובכלל זה להעסיק עובדים ולפטרם. יחד עם זאת, הפררוגטיבה הניהולית איננה בלתי מוגבלת והיא כפופה ליתר עקרונות היסוד של משפט העבודה, עימהם נמנים גם עקרון תום הלב וחובת ההגינות (עב 6978/05 יהודה גור שמסיאן נ' צאיג הדפסות בע"מ, מיום 1.4.2007).
תחום: פסיקה
עמודים:9
אזורי ת"א
תחום: פסיקה
עמודים:6
אזורי ת"א
אזורי ת"אעב ****/** פיטורים שנעשו סמוך למועד מימוש אופציות הינם פיטורים שלא בתום לב התובע עבד כמנהל הנדסת מערכות רשת, בסטראט-אפ ישראלי בשם Peach Networks Ltd (להלן: פיץ'). בהסכם העבודה שנחתם ביניהם, הוקנו לו אופציות לרכישת 16,000 מניות פיץ' בהתאם לתכנית האופציות המקובלת בחברה. ביום 2.3.01 נרכשה פיץ' ע"י מיקרוסופט העולמית, אשר שילבה אותה כחטיבה בנתבעת, מיקרוסופט ישראל. בהסכם המיזוג, נקבע כי האופציות שהוענקו לעובדי פיץ', יומרו לאופציות לרכישת מניות מיקרוסופט. ביום 1.5.01 פנה התובע למיקרוסופט העולמית, בכדי לברר מהו המועד הקרוב למימוש האופציות המומרות. תשובת מיקרוסופט, הייתה כי ביום 22.11.01 יהיה התובע זכאי לממש מחצית מן האופציות המומרות לרכישת מניות מיקרוסופט העולמית. ואולם, ביום 22.5.01 קיבל התובע מכתב פיטורים, לפיו הוא מפוטר עקב שינויים ארגוניים. התובע המשיך לעבוד בנתבעת במשך כחודשיים וחצי לאחר הודעת הפיטורים, וסיים עבודתו בנתבעת ביום 31.7.01. ביום 30.9.01 פנה ב"כ התובע לנציג הנתבעת, בדרישה להתיר לתובע לממש את האופציות המומרות. משפנייתו הושבה ריקם, הגיש התובע תביעה לבית הדין, להצהיר על זכאותו למימוש האופציות המומרות, וזאת בטענה כי פיטוריו נעשו על מנת למנוע ממנו את מימושן.
תחום: פסיקה
עמודים:23
אזורי ת"א
תחום: פסיקה
עמודים:4
ארצי
ארציעע ****/** פיטורי עובד ללא גילוי הסיבה האמיתית לפיטוריו מהווים פיטורין שלא כדין ופגיעה בזכות השימוע המערערת החלה לעבוד בחברת חשמל במחוז צפון במחלקת תכנון רשת במדור בשנת 1996. המערערת התלוננה בפני הממונה עליה על הטרדה מינית, מאוחר יותר סבלה מהתנכלות הממונה הישיר שלה עד לפיטוריה בחודש דצמבר 1997. המעשים המיוחסים קדמו לחקיקת חוק למניעת הטרדה מינית התשנ"ח - 1998, לכן החוק לא חל על המקרה שבפנינו. רק לאחר שנסיבות פיטוריה של המערערת פורסמו בעיתון גלובס בוטלו הפיטורים. המערערת הועברה לתפקיד אחר ברשת הארצית. בתום אותה שנה, המערערת פוטרה שנית מחברת חשמל אך פיטוריה בוטלו בשל התנגדות וועד העובדים. לאחר שנת עבודה נוספת, הממונה על המחלקה פיטר את המערערת בפעם השלישית. החלטתו התקבלה בניגוד להמלצת הממונה הישירה על המערערת. שוב פנתה המערערת לוועד, אלא שהרכב הוועד התחלף והוועד החדש אישר את הפיטורים. במכתבי הפיטורים לא ציינה חברת חשמל את הטעם לפיטורים. לאחר שהמערערת כתבה מכתב בו ביקשה שינמקו בכתב את הסיבה לפיטורים השלישיים, השיבו לה בכתב כי פוטרה בשל צמצומים. ביה"ד האזורי הכריע שהפיטורים היו כדין היות והמערערת פוטרה מטעמים עניינים של אי התאמה לתפקיד ודחה את תביעתה. מכאן הערעור * נקבע: מהי הנפקות המשפטית של העובדה כי חברת החשמל הודיעה כי פיטרה את המערערת עקב צמצומים ובסופו של דבר נפסק כי הפיטורים נבעו מאי התאמה? בדב"ע לז/93 מדינת ישראל נ' יואל חנוכי נקבע, כי "העובדה שאפשר להשיג תוצאה משפטית בדרך מסוימת אינה אומרת שישיגוה אף אם ילכו בדרך אחרת". מן הפסיקה עולה שכדי שפיטורים יהיו כדין יש לגלות למפוטר את הטעם לפיטוריו על מנת לאפשר לו להתגונן מפניהם ועל מנת שיינקט הליך הפיטורים המתאים. שאם לא כן, נפגעת זכותו של העובד לשימוע ונמנעת ממנו האפשרות להתגונן. במקרה דנן, המערערת לא פוטרה מחברת החשמל בשל צמצומים. ראשית, התקן של המערערת לא צומצם אלא במקומה נקלטה כלתו של בכיר בחברה, אשר לדעת הממונה הישירה שלה, לא תרמה תרומה משמעותית למחלקה. במהלך הדיון, חברת החשמל שינתה חזית והציגה שלוש גרסאות שונות לסיבה שבעטייה פיטרה את המערערת: במכתב הפיטורים טענה חברת החשמל, כי המערערת פוטרה בשל צמצומים; לאחר מכן, חברת החשמל שינתה את טעמיה וטענה כי המערערת הייתה עובדת בינונית. משכך, הציגה המערערת תמליל מוקלט ומסמכים מהם עולה, לכאורה, שהמערערת מבצעת את עבודתה היטב; בעקבות הראיות החדשות שנחשפו, העלתה חברת החשמל גרסה שלישית לפיה, המערערת תופסת תקן חשוב אותו יכול למלא אדם שכישוריו עולים על כישוריה (במקרה זה כלתו של בכיר בחברת חשמל). משפוטרה המערערת מסיבה מוצהרת של צמצומים והתברר, כי כלל לא היה יסוד לה והיא שימשה מסווה לסיבה אחרת, אשר חברת חשמל לא ראתה לנכון לגלות למערערת, זכאית המערערת לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין. לפיכך, תשלם חברת החשמל למערערת פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בגובה של ארבע משכורות לפי המשכורת האחרונה ובסה"כ 36,000 ש"ח
תחום: פסיקה
עמודים:9
ארצי
מציג 61 - 75 / מתוך 179 תוצאות חיפוש

למענה מיידי, כנסו לאינפוקליק - מחוללים בדיני עבודה

אישור
היסטורית חיפושים
חיפוש מורפולוגי
מורפולוגיה
מדויק
מורחב
נרדפות
תחיליות
חיפוש בכל מאגרי המידע
חקיקה
פסיקה
חוזרים
סוגיות בדיני עבודה
מאמרים
הסכמים קיבוציים
מחשבונים וטבלאות
טפסים
חוזים והסכמים
תקשיר
הודעות נש"מ
דברי הסבר


נא להזין לפחות שדה אחד!
קמפיין חשבים 360