תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:הכשרה
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
29/11/1988 |
גולדברגקובובי , אדלר , בן ישראל , האוזמן ,
תחום: פסיקה
עמודים:3
ארצי
17/07/2000 |
ס. אדלר, א. ברק, ח. סומך
ארציעע ***/**
דינה של הכשרה שקיבל עובד על חשבון המעביד, לעניין הגבלת חופש העיסוק
המערער עבד כרוקח בחברה המפעילה בית מרקחת במסגרת רשת סופר-פארם * במסגרת עבודתו נשלח המערער לקורס הכשרה שנועד להכשרת עובדי רשת הסופר-פארם כ"עתודה ניהולית" ברשת * לצורך השתתפותו בקורס נדרש המערער לחתום על כתב התחייבות לפיו במשך תקופה של 12 חודשים מסיום עבודתו בסופר-פארם לא יתחרה בה בדרך כלשהי * כעבור כחצי שנה הסתיימו יחסי העבודה בין הצדדים והמערער החל לעבוד כרוקח אחראי בסניף של רשת הניו-פארם, המתחרה ברשת סופר-פארם * לבקשת סופר-פארם נתן ביה"ד האזורי לעבודה צו מניעה זמני שימנע מהמערער לשמש כ"רוקח אחראי" ברשת ניו-פארם במשך 12 חודשים מיום שחדל לעבוד בפועל ברשת סופר-פארם * מכאן הערעור * נקבע: בהלכת צ'קפוינט נקבע הכלל המנחה לפיו אין ליתן תוקף לתניית הגבלת עיסוק בחוזה עבודה אלא אם כן מתקיימות נסיבות מיוחדות וביניהן, הצורך בהגנה על סוד מסחרי השייך למעסיק הקודם והכשרה מיוחדת שעבר העובד אצל המעסיק הקודם * קיומו של סוד מסחרי - המידע המצוי בידי רוקח מן המניין בסופר-פארם אינו מידע הנופל בגדר "סוד מסחרי" ואין בו כדי למנוע מאותו עובד את האפשרות לעבור לעבוד בעתיד ב"מפעל" מתחרה לסופר-פארם * קיומה של הכשרה מיוחדת - אמנם, המערער השתתף בקורס הכשרה אשר נערך ומומן ע"י סופר-פארם ואשר הקנה לו ידע בכל הקשור לניהול בית עסק, הכולל בית מרקחת, ברשת סופר-פארם ולשיווק מההיבט הכלכלי-מסחרי * יחד עם זאת, העלות לסופר-פארם בגין השתתפות המערער בקורס לא היתה כה גבוהה והקורס לא הקנה לו ידע מההיבט המקצועי הקשור לתפקודו כרוקח אחראי * לפיכך, בנסיבות המקרה, אין השתתפותו של המערער בקורס מצדיקה את הגבלת עיסוקו * הערעור מתקבל *
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
29/07/2001 |
ו. וירט- ליבנה
אזורי ת"אדמ ****/**
האם ניתן לקזז משכרו האחרון של העובד פיצוי מוסכם,בגין תמורת הכשרה מקצועית שניתנה לו?
* עובד שעבר קורס על חשבון המעביד והתפטר זמן קצר לאחר מכן - יש לאכוף על עובד כזה, את תניית הפיצוי שנקבעה בחוזה בסך 5,000$ כאשר הוכח כי הפיצוי הוא סביר לאור עלות הכשרת העובד * בנסיבות אלו גם היה רשאי המעביד לקזז את המשכורת האחרונה של העובד כנגד הפיצוי לו הוא זכאי *
תחום: פסיקה
עמודים:12
אזורי ת"א
04/08/2003 |
כב' הרשמת יפה שטיין
אזורי י-םדמ ****/**
חובת תשלום שכר מינימום למלצרים בהתלמדות
המבחן על פיו בודק בה"ד אם אדם נחשב כעובד או כמתלמד הינו מבחן התועלת למעסיק. ובענייננו נראה כי לפחות בשתי משמרות הביאה תועלת מעטה. על כן יש לראותה כעובדת. חוק שכר מינימום הינו חוק קוגנטיבי, שאינו ניתן להתניה וכפי שנאמר בסע' 12 לחוק – זכותו של עובד לפי חוק זה אינה ניתנת להתניה או לוויתור. על כן התובעת זכאית לשכר מינימום על עבודתה.
תחום: פסיקה
עמודים:3
אזורי י-ם
12/10/2003 |
שלי ולך
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
18/03/2004 |
כבוד הרשמת מוניקה מרגלית
תחום: פסיקה
עמודים:4
אזורי ת"א
18/08/2004 |
כב' השופטת אביטל רימון-קפלן
אזורי חיפהעב ****/**
עובד שעבד בפועל שעות נוספות, ללא דרישה מצד המעביד אך בידיעתו וללא הבעת התנגדות מצידו, זכאי לתשלום בגינן.
תחום: פסיקה
עמודים:37
אזורי חיפה
06/09/2004 |
כבוד הרשמת מוניקה מרגלית
תחום: פסיקה
עמודים:8
אזורי ת"א
21/09/2004 |
כב' השופטת נטע רותנ.צ. מר צבי נגלר ,
תחום: פסיקה
עמודים:17
אזורי ת"א
17/09/2007 |
כבוד השופטת יפה שטיין
אזורי י-םדמ ****/**
עובד המתפטר עקב הפרת חוקי המגן חייב להתריע על כך מראש על מנת לזכות בפיצויי פיטורים
ככלל, על פי הפסיקה, אי קיום הוראות חוקי מגן וזכויות סוציאליות שונות, יכול להוות נסיבה המצדיקה התפטרות בדין מפוטר. אולם, אין די בכך שלא שולמו חלק מכספים אלו, על מנת להקים לעובד זכאות אוטומטית לפיצויי פיטורים. גם כאשר מדובר ב"נסיבות" מעין אלו, חובה על העובד המבקש להתפטר בגינן, להעמיד את המעביד על כוונתו להתפטר, ורק אם לא עשה המעביד לסילוק הנסיבות, כי אז תחול ההוראה המזכה את העובד בפיצויי פיטורין. משלא התריע העובד כאמור, אין הוא זכאי לפיצויי פיטורין. עוד נקבע, כי בנסיבות מסוימות, יתאפשר ניכוי עלות הכשרה מקצועית משכרו של עובד, גם כאשר לא קיים הסכם בכתב (ד"מ 6169/06 מחמוד אלכאלס נסרי נ' אלו אור בטחון בע"מ, מיום 17.9.2007).
תחום: פסיקה
עמודים:9
אזורי י-ם
02/04/2008 |
כב' השופטת ורדה סאמט
אזורי ת"אדבע לא/*-*/**
עובד זכאי לשכר עבודה עבור תקופת ניסיון
בית הדין האזורי קיבל את תביעתו של עובד, לשכר עבודה עבור שני ימי התנסות. בקביעתו, ציין בית הדין, כי תפוקת העובד בתקופת הניסיון, באופן טבעי, נמוכה יותר מתפוקתו במהלך העבודה השוטפת, אולם, אין בכך כדי לשלול מהעובד את זכאותו לשכר עבודה, בגין "תקופת הניסיון" (דמ 5849/07 יחזקאל עמיאל נ' אובליסק ליווי פיננסי בע"מ, מיום 2.4.2008).
תחום: פסיקה
עמודים:4
אזורי ת"א
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף