תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:שעות עבודה ומנוחה
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
19/09/2024 |
עו"ד מיטל דולב-בלט
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:1
ארציעתצ *****-**-**
נקבע כי יש לכלול בתשלום שעות נוספות את הגמול ששולם לעובדים בגין עמלות
התקבלה חלקית בקשת עובדים שערערו על החלטת בית הדין האזורי לנהל תביעה מול מעסיקתן בדרך של תובענה ייצוגית. השאלה המשפטית שהולידה את התביעה הייצוגית נבנתה מכך שהעובדים טענו לתשלום שעות נוספות גם עבור העמלות. נקבע כי קיימת אפשרות סבירה שרכיב תשלום גמול שעות נוספות יהיה גם בעד הרכיב "עמלות מכירה". דעת רוב קבעה כי כאשר משולם גמול שעות נוספות, על המעסיקה לחשב תשלום לא רק לפי שכר המינימום שהוא שכרם השעתי הבסיסי של העובדים, אלא לפי שכרם השעתי שכולל גם חלק יחסי של העמלות.
תחום: פסיקה
עמודים:3
ארצי
04/06/2024 |
כבוד השופט טל גולן, נציג ציבור עובדים - מר חיים מויסי, נציג ציבור מעסיקים - זאב וולף פוגל
אזורי חיפהסעש *****-**-**
בית הדין חייב מעסיק בתשלום שעות נוספות בסך של כ-82,000 ש"ח
לעניין הוכחת תשלום בגין שעות נוספות ישנם 4 מצבים: 1. כשאחד הצדדים הוכיח קיום עבודה בשעות נוספות בהיקף מסוים, אזי ייפסק גמול השעות הנוספות על יסוד ההיקף שהוכח; 2. כשעובד אכן עבד שעות נוספות, אך לא ניתן להוכיח את היקף עבודתו בהן מפאת העדר עריכת רישום בידי המעסיק כנדרש, במקרה זה תחול החזקה הקבועה בסעיף 26(ב) לחוק הגנת השכר, ותוצאתה תהא חבות המעסיק "בעד מספר שעות נוספות שאינו עולה על חמש עשרה שעות נוספות שבועיות או שאינו עולה על שישים שעות נוספות חודשיות"; 3. כשלא ברור לחלוטין האם העובד עבד בשעות נוספות. בתנאי אי-וודאות תוכרע שאלת אחריות המעסיק וזכאות העובד על סמך חלוקת נטלי השכנוע. משמעות הדבר היא כי המעסיק יחויב "בעד מספר שעות נוספות שאינו עולה על חמש עשרה שעות נוספות שבועיות או שאינו עולה על שישים שעות נוספות חודשיות" היות שנטל הראיה עובר לכתפי המעסיק; 4. כאשר נמצא כי לא היתה עבודה בשעות נוספות, אזי תידחה התביעה לגמול שעות נוספות.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי חיפה
02/06/2024 |
כבוד השופטת הבכירה אריאלה גילצר-כץ
אזורי ת"אדמ *****-**-**
חישוב ימי חופשה ודמי חגים לעובד המועסק בהיקף משרה משתנה
עובד הועסק כעובד שעתי במשמרות משתנות. העובד טען כי הוא זכאי להפרשים בגין רכיבי שכר שונים. המעסיקה טענה כי שילמה לעובד את מלוא זכויותיו וכי היקף משרתו הממוצע היה 84%. בנוסף טענה כי העובד טעה בתחשיביו השונים. בית הדין קבע כי במסגרת חישוב היקף המשרה היה צריך לקחת בחשבון ימים בהם נעדר בתשלום ובנוסף היה צריך למנות שעות עבודה בשבת וקבע כי המשרה של העובד עמדה על היקף של 94.14%.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
30/05/2024 |
עו"ד מיטל דולב-בלט
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:2
02/05/2024 |
עו"ד עמוס הלפרין
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:1
30/04/2024 |
עו"ד הלית כהן רזניצקי
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:1
04/04/2024 |
עו"ד מיטל דולב-בלט
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:3
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף