תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:תנאי עבודה
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
תוצאות
28/03/2007 |
בפני הנשיא סטיב אדלר, השופטת נילי ארד, השופט שמואל צורנציג עובדים מר רן חרמש, נציג מעסיקים מר יצחק קאול ,
ארציעע ***/**
הפררוגטיבה הניהולית של המעביד מהווה חלק מהסכם העבודה והפעלתה תיבחן באמות מידה של סבירות ומידתיות
בית הדין הארצי קבע, כי הפררוגטיבה הניהולית היא מושג המשקף בין היתר את כוחו של המעסיק להכניס שינויים, לנייד עובדים ממקום למקום ומתפקיד לתפקיד ולקבוע חלוקת עבודה. הפררוגטיבה הניהולית נובעת מעצם מעמדו של המעסיק והיא מהווה חלק מהסכם העבודה, אף אם אין הוראה מפורשת על כך. למול זאת עומדת זכותו של העובד, כי המעסיק ינהג כלפיו בהגינות, בסבירות, במידתיות, בתום לב ובכל מידה הראויה לשרור ביחסים בין שני צדדים לחוזה עבודה. בית הדין הוסיף וקבע, כי אין חולק על סמכותו של מנהל חדש להכניס שינויים במערכת עליה הוא מופקד אך, עם זאת, עליו לתת את הדעת גם להחלטות שקיבלו קודמיו ולהעניק להן את המשקל הראוי. משהתעורר הצורך להעביר עובד ממקום למקום או מתפקיד לתפקיד, על המעביד לדאוג לכך שהעובד יתקבל וייקלט במקום או בתפקיד החדש כהלכה. מהלך בו העובד נתון לחסדי "הגורם המקבל" הינו מהלך בלתי תקין, בלתי ראוי ובלתי הוגן.
תחום: פסיקה
עמודים:15
ארצי
22/03/2007 |
יהלום הדס
אזורי ת"אדמ ****/**
לא נדרשת הסכמת העובד להחלטה הפוגעת בתנאי עבודתו שהתקבלה בהתאם לנוהל ובהסכמה עם ועד העובדים
בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע, כי החלטתה של המעבידה לבטל את שירותי ההסעה לעובד מביתו התקבלה משיקולי יעילות ועל כן ההחלטה סבירה ואין להתערב בה. בית הדין קבע, כי לא נדרשת הסכמת העובד להחלטה, זאת משום שהמעבידה פעלה בהתאם להוראות הנוהל שמקורו בהסכם קיבוצי בעניין הסעת עובדים והתקבלה הסכמת ועד העובדים בהליך כפי שנדרש (ד"מ 9944/05 אגמי יעקב נ' תעש - התעשיה הצבאית לישראל בע"מ, מיום 25.3.2007).
תחום: פסיקה
עמודים:6
אזורי ת"א
24/03/2006 |
כב' השופטת מהא סמיר-עמאר
אזורי חיפהעב ****/**
הסכם עבודה ששונה באופן חד צדדי ייאכף בהתאם לתנאים הקבועים בו טרם השינוי
בית הדין קיבל את גרסת העובד, לפיה נערך עמו חוזה מיוחד, במסגרתו סוכם על תוספת של 4 שנים לותק. בית הדין קבע, כי הסכמה זו הפכה לחלק אינטגראלי מחוזה העבודה האישי של העובד. שלילת הותק הנוסף על ידי המעבידה לאחר 15 שנים מהווה שינוי חד צדדי של הסכם העבודה. משהודיע העובד למעבידה במכתבו על התנגדותו לשינוי החד צדדי והמשיך לעבוד, בחר הוא שלא לבטל את ההסכם המקורי עמו, ועל כן ההסכם כולו, על כל תניותיו, לרבות התנאי של הותק המוגדל, עומד בעינו. התנהגות המעבידה במשך 15 שנים, במהלכן שילמה לתובע שכר ותנאים בהתאם לותק המוגדל והמוסכם, יצרה אצל העובד לפחות ציפייה והסתמכות שיצרו השתק ומניעות כלפי המעבידה ולחלופין נוצר נוהג מחייב בין הצדדים (עב 1709/02 אבן אברהם נ' עמל אחד רשת מכללות ובי"ס למדעים, טכנולוגיות ואומנויות, מיום 27.3.2006).
תחום: פסיקה
עמודים:21
אזורי חיפה
תחום: חקיקה
עמודים:3
10/12/2001 |
שמואל טננבויםפריאל ,
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
ארציעע **/**
האם הטבה ששולמה לעובד בטעות משך שנים, יצרה נוהג מחייב, והאם ניתן לחייב את העובד להשיב רטרואקטיבית הטבה זו?
המערער משרת במשטרת ישראל כרופא, בתקן דרגת רב פקד. במשך 10 שנים שולמה למערער בטעות משכורת לפי דרגת סגן ניצב. לאחר שנתגלתה הטעות, הודיעה המשטרה למערער על הפסקת תשלום היתר ועל ניכוי משכרו של כל סכומי היתר ששולמו לו בטעות ב-10 השנים האמורות. בעקבות כך הגיש המערער תביעה לביה"ד האזורי לעבודה בבקשה כי יקבע שיש להמשיך ולשלם לו משכורת לפי דרגת סגן ניצב, וכי אין לנכות משכרו את הסכומים ששולמו לו בטעות. ביה"ד האזורי קבע כי המערער אינו זכאי להמשיך ולקבל את משכורתו לפי דרגת סגן ניצב. באשר להשבה רטרואקטיבית של סכומי היתר, נקבע כי באיזון שבין הצדדים, עפ"י דיני עשיית עושר ולא במשפט, יש לנכות משכרו 20% מן הסכום שקיבל בטעות. מכאן הערעור לביה"ד הארצי לעבודה.
תחום: פסיקה
עמודים:8
ארצי
30/07/2001 |
י. לובוצקי, נציגי הציבור מר ארז ומר גורב
אזורי ת"אדמ ****/**
האם התקנת מצלמה במקום העבודה מזכה עובד להתפטר בדין מפוטר?
התובעת עבדה כזבנית בחנות הנתבע. לימים גילתה התובעת שהנתבע התקין במקום העבודה וללא ידיעתה, מצלמות וידאו נסתרות. התובעת עקרה את המצלמות ממקומן, אגב גרימת נזק למצלמות. בעקבות כך פוטרה, מבלי ששולמו לה פיצויי פיטורים. מכאן תביעתה לפיצויי פיטורין.
תחום: פסיקה
עמודים:5
אזורי ת"א
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף