תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:שלילת פיצויי פיטורין
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
10/10/2024 |
כבוד הרשמת רעות שמר בגס
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
11/07/2024 |
כבוד השופט אורן שגב
אזורי ת"אסעש ****-**-**
מעסיק שהאשים עובד ותיק בגניבה ושלל ממנו פיצויי פיטורים חויב בפיצוי של כ-350,000 ₪
עובד פוטר בעקבות גניבה של חלקי מתכת. עקב המקרה פוטר העובד מעבודתו, תוך שהמעסיקה שוללת ממנו את מלוא פיצויי הפיטורים וההודעה המוקדמת. העובד טען כי משנודע לו כי חלקי המתכת שנטל אינם פסולת, הוא מיהר להשיבן. המעסיקה טענה כי העובד פעל בניגוד לחובת תום הלב, בניגוד לנהלי החברה ובניגוד לחוק בכך שנטל ללא רשות ציוד. לעניין פיטוריו, טענה כי אלה נעשו לאחר שיחת בירור ושיחת שימוע ולאחר שהעובד הודה במעשיו והביע עליהם חרטה. בית הדין בחן את נסיבות המקרה והכריע כי לא בוצעה גניבה. לאור זאת קבע בית הדין כי לא היה מקום לשלול מהעובד כלל את פיצויי הפיטורים ופסק לעובד פיצויים בגין זכויותיו בסך 368,595 ₪.
תחום: פסיקה
עמודים:4
אזורי ת"א
23/06/2024 |
כבוד השופטת מרב חבקין
אזורי ת"אסעש *****-**-**
יש לשלול מהעובד פיצויי פיטורים למעט החלק המופקד בקרן הפנסיה בעקבות עבירת משמעת חמורה
בית הדין שוכנע כי העובד העביר באופן שיטתי משך תקופות ארוכות דיווחים כוזבים במכוון, לא ביצע את משימת חלוקת המכתבים כנדרש, אך דיווח על ביצועה וקיבל בגינה שכר וכי פעולות אלה הן בבחינת הפרת משמעת חמורה. לאחר שבית הדין שקל את נסיבות המקרה נמצא שיש הצדקה לשלול מהעובד את מלוא הפיצויים למעט החלק המופקד בקרן הפנסיה היות ומדובר בהפרת משמעת ברף הגבוה והפרת אמון מתמשכת שיטתית ומכוונת. בית הדין סבר שיש לפעול בהתאם לכללי הפסיקה לפיהם יש לנקוט זהירות יתרה בהחלטה לשלול כספי פיצויים המופקדים בקרן הפנסיה. נקבע שהאיזון הנכון הוא שהעובד לא יחויב בהשבת הסכום הצבור בקופת הפיצויים ומנגד המעסיקה לא תחויב בהשלמת סכום הפיצויים שנדרש היה להפקיד בתקופת העבודה בהתאם לצו פנסיה חובה.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
תחום: חוזרים
עמודים:2
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
10/07/2017 |
עו"ד עמוס הלפרין
תחום: מאמרים
עמודים:5
29/09/2015 |
עו"ד עמוס הלפרין
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:2
אזורי ת"אסע ****-**-**
יתכן שבגלישה באתרים שונים במהלך שעות העבודה יש משום גזלה של שעות העבודה, אולם על המעסיק להזהיר את העובדים לבל יעשו כן, לפקח על כך ולקבוע נהלים
העובד הועסק בנתבעת כשנתיים. לאחר שהחל את יום עבודתו נקרא העובד למשרדה של מנכ"לית המעסיקה וזו הודיעה לו שהוא מפוטר. העובד טען, כי לא נערך לו שימוע כדין וכן תבע השבת סך של 550 ש"ח אותו ניכתה המעסיקה משכרו האחרון בגין נזק שלכאורה גרם לרכב המעסיקה. בנוסף, טען כי גלש באינטרנט מעת לעת ולא מעבר לגלישה של כל עובד ועובד. המעסיקה טענה כי העובד מעביר את שעות עבודתו בצפייה בסרטים ובסדרות, ובכך למעשה גנב שעות עבודה מהמעסיקה ועל כן תובעת מהעובד תביעת החזר שכר. ביה"ד קבע כי על המעסיק לפקח על עבודת עובדיו בזמן אמת ולא להגיש תביעה לאחר שנתיים על השבת שכר עבודה. ביה"ד שוכנע כי ההערכה כי 50% מעבודת העובד נעשתה לענייניו הפרטיים אינה מבוססת וכן דין תביעת החזרי שכר מצד המעסיק נדחתה. ביה"ד קבע, כי המעסיקה לא ערכה שימוע כדין ולכן על המעסיקה לשלם לעובד פיצוי בסך 8,000 ש"ח. לעניין קיזוז סך של 550 ש"ח משכרו האחרון של העובד - המעסיקה לא הראתה מקור נורמטיבי לקיזוז סכום זה בגין נזק לרכב החברה. כמו כן נקבע כי לא עומדת למעסיקה כל זכות לשלול פיצויי פיטורים וחלף הודעה מוקדמת, מאחר והעובד פוטר בשל אי שביעות רצון מתפקודו ולא משום סיבה אחרת.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף