תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:חוזה עבודה
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
תחום: דברי הסבר
19/01/2010 |
השופט עמירם רביניבוץ
אזורי ת"אעסק ****/**
פיצוי לעובד שפוטר תוך הפרת חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות
ביה"ד הארצי (ס' הנ' הש' א' ברק-אוסוקין) קבע, כי הסדר קיבוצי הינו הסכם לכל דבר ועניין המחייב את צדדיו. ביחסי עבודה, ויחסים קיבוציים בכללם, עלינו לתת משקל מתאים לרצון הצדדים להתקשר ואין לראות בכך הסכמה ג'נטלמנית שאינה מחייבת מבחינה משפטית. דא עקא, הסכמי אישיים המעניקים תוספות שכר ניכרות על הקבוע בהסדר הקיבוצי, שנאכפו במשך 14 שנה, יש בכוחם כדי לשנות את ההסדר הקיבוצי
תחום: פסיקה
עמודים:27
אזורי ת"א
אזורי ת"אעב ****/**
מעבידה תפצה עובד בגין נזק שנגרם לו לאחר שהפרה את חובתה ולא הודיעה לו על שינוי בתנאי ההעסקה
מעבידה פיצתה עובד בשל הפרת חובתה להודיע לעובד על שינוי בתנאי העסקתו, על אף שהשינוי הופיע בתלוש השכר. בית הדין קבע, כי אין די בפרסום השינוי בתלוש השכר מאחר ואין מדובר בפרסום מאיר עיניים, אשר מפנה את תשומת לב העובד למשמעות השינוי ולצורך לפעול במהירות. עם זאת, היה בהודעה בתלוש כדי להפנות את תשומת לב העובד, ועל כן יש לייחס לו אשם תורם. לפיכך נפסק לעובד פיצוי בגין הנזק שנגרם לו, בניכוי אשמו התורם (עב 8120/05 בן חמו יואל נ' משטרת ישראל-אגף משאבי אנוש ואח', מיום 04.11.2008).
תחום: פסיקה
עמודים:11
אזורי ת"א
ארציעע ***/**
שעות נוספות אינן רכיב לפיצויי פיטורים
בית הדין הארצי לעבודה דחה את הערעור ברובו ופסק, כי אין כל הגבלה במשפט העבודה המגן, המונעת מן הצדדים מלקבוע בהסכם העבודה מהו היקפה של משרה. משעבד העובד באותו מקום עבודה מעל להיקף המשרה המלאה המוסכמת, כל עבודה נוספת אצל אותו מעביד נחשבת כעבודה מחוץ למשרה אחת. היוצא מהכלל הוא, שתי משרות נפרדות אצל מעביד אחד. אז, זכאי העובד לפיצויי פיטורים בגין עבודה בכל משרה, זאת כאשר העבודות לא נעשו ע"פ חוזה עבודה אחד, במסגרת אותה התקשרות בין הצדדים ובמפעל אחד. (עע 00736/06 יעקב סויסה נ' להקת מחול בת שבע, ניתן ביום 7.10.2008).
תחום: פסיקה
עמודים:9
ארצי
ארציעב **/**
כאשר קבלן כוח אדם פועל באופן בלתי חוקי, אין בכך כדי למנוע היווצרות חוזה עבודה מכוח התנהגות
בית הדין הארצי לעבודה דחה את ערעורה של החברה על החלטת הממונה על חוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם לדחות את בקשת החברה לקבל רישיון לעסוק כקבלן כוח אדם. נקבע, כי על סמך הראיות שהוצגו בפניו, החברה עסקה בפועל כקבלן כוח אדם, מבלי שהיה בידה רישיון כדין, ועל אף שהצהירה שיש לה מלוא האישורים על פי כל דין. נקבע, כי גם כאשר קבלן כוח האדם פועל באופן בלתי חוקי, אין בכך כדי למנוע היווצרותו של חוזה עבודה מכוח התנהגות או כחוזה לטובת צד שלישי. לעניין זה, נעשתה אבחנה בין "קבלן כוח אדם" לבין "קבלן שירותים" (עב 11/07 אל אור אילת תפעול ואחזקות בע"מ נ' מדינת ישראל, משרד התמ"ת והממונה על חוק העסקת עובדים ע"י קבלני כוח אדם, ניתן ביום 15.5.2008).
תחום: פסיקה
עמודים:20
ארצי
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף