תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:ארגון מעסיקים
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
ארציסבא *****-**-**
נדחתה הכרזת ייצוג של ארגון עובדים
נדחתה עתירה של ארגון "כוח לעובדים" שביקשה לקבל צו הצהרתי הקובע כי היא ארגון יציג פורמלי של תאגיד הרופאים הווטרינרים ולא "הסתדרות העובדים החדשה". נקבע כי "ההסתדרות" היא הארגון היציג הפורמלי וכי הניסיון להתחרות בה ולסכל את ההתארגנות המקורית שלה ואת המשך ניהול מו"מ מול התאגיד (מעסיק) היתה התנהלות פסולה. עוד נקבע כי התנהלות פסולה של ארגון "כוח לעובדים" נעשתה בתקופה שעל פי הדין היתה אסורה, עקב מניעה הלכתית בפגיעה בארגון הקיים שהיה בשלבים ראשונים להתייצבות והתבססות.
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
03/04/2013 |
כבוד השופט דורי ספיבק
אזורי ת"אסק *****-**-**
מעסיק שניסה למנוע מעובד להקים ועד עובדים פגע בחופש ההתארגנות ונפסקו לו פיצויים לדוגמא בסך 180,000 ש"ח
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
01/01/2013 |
כבוד השופט אורן שגב
אזורי ת"אסק *****-**-**
בית הדין לעבודה ביטל החלטת מעסיק לשינוי מבנה ארגוני מאחר ולא נוהל מו"מ עם ארגוני העובדים טרם השינוי
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
27/02/1997 |
א' ברקש' לוין , א' גולדברג , ת' אור , א' מצא , מ' חשין , י' זמיר , ט' שטרסברג-כהן , ד' דורנר ,
עליוןבגצ ****/**
יש לברר היטב אם ארגון המבקש הכרה כארגון עובדים לפי חוק, מקיים את התנאים הנדרשים לצורך הכרה הלכה למעשה
* ארגון עמית, נוסד בשנת 94' על ידי קופת חולים מכבי וקרן מכבי * הארגון ביקש מביה"ד הארצי לעבודה כי יכיר בו כארגון עובדים לכל עניין ודבר * ביה"ד הכיר בארגון עמית כארגון עובדים * העתירה הינה נגד החלטתו של ביה"ד * שום ארגון אינו זכאי לקבל, משום בימ"ש, הכרה כי הוא ארגון עובדים לכל דבר ועניין * זוהי הכרה כוללנית מדי * הכרה שיפוטית יכולה להינתן לעניין מסוים, מוגדר ומוגבל * הדיון התייחס אך ורק לשאלה האם ארגון עמית זכאי להכרה כארגון עובדים לצורך ס' 25 לחוק הגנת השכר * ההגדרה למושג ארגון עובדים אינה עולה מפורשות מהחוק אלא מן הפסיקה * סימני ההיכר העיקריים של ארגון עובדים הינם: ארגון של קבע, שרוב חבריו עובדים-שכירים, והוא פועל על פי תקנון, באורח דמוקרטי ועצמאי, לקדם את עניינם של העובדים, בראש ובראשונה במישור של יחסי עבודה קיבוציים * זהו המובן הכללי של ארגון עובדים, והוא חל גם בהקשר של חוק הגנת השכר * ארגון עמית אינו ארגון עובדים לפחות מארבע בחינות ! אין יסוד לומר כי ארגון עמית שם לו למטרה מרכזית, הלכה למעשה, את שיפור תנאי העבודה בדרך של פעילות במישור של יחסי עבודה קיבוציים * לא ידוע, על סמך החומר שעמד לרשות ביה"ד לעבודה, מי הם חברי הארגון, ומכל מקום לא הוכח כי רוב חברי הארגון הם עובדים שכירים * הארגון אינו דמוקרטי, כיון שלא נערכו בחירות למוסדות הארגון * הארגון וחבריו תלויים בקופ"ח מכבי וקרן מכבי שהקימו את הארגון ועדיין ממנים אותו ולכן אין הארגון עצמאי * ארגון כזה יכול להמשיך ולפעול אך אין להכיר בו כארגון עובדים לצורך ס' 25 לחוק הגנת השכר *
תחום: פסיקה
עמודים:62
עליון
10/10/2024 |
כבוד ממלא מקום הנשיא (בדימ'), השופט עוזי פוגלמן, כבוד השופט יוסף אלרון, כבוד השופטת יעל וילנר
עליוןבגצ ****/**
נדחתה עתירה המבקשת לאפשר להקים ארגון עובדים של חיילים בצה"ל
מדובר בעתירה שהוגשה כנגד האיסור הגורף המוטל על הזכות להקים ארגון עובדים של חיילים בצה"ל. העותרים טענו כי האיסור הגורף שמטילה הפקודה פוגע בזכותם החוקתית להתארגן ולפעול למיצוי זכויותיהם כעובדים. המשיב טען כי שלילת זכותם של משרתי הקבע להתארגן, נגזרת באופן הכרחי מאופיו וממהותו של השירות הצבאי. כי משרתי הקבע בצה"ל אינם במעמד של עובדים, לכן אינם זכאים להגנות שמקנה משפט העבודה הקיבוצי וכי תכלית האיסור על התארגנות חיילים היא לשמר מספר עקרונות חיוניים לתפקודו התקין של הצבא: היררכיה, משמעת, אמון בין מפקדים לפקודים, וא-פוליטיות. בית המשפט קבע כי הפגיעה בזכות העותרים להתארגן המעוגנת בפקודות עומדת בכל מבחני החוקתיות שבפסקת ההגבלה הביטחונית שבסעיף 9 לחוק-יסוד: כבוד האדם וחירותו – האיסור על התארגנות חיילים נקבע בסמכות; נועד לתכלית ראויה; וצולח את מבחני המידתיות. בית המשפט החליט לדחות את העתירה ולהשאיר על כנן את הפקודות העוסקות באיסור התארגנות של חיילים ומשרתי קבע.
תחום: פסיקה
עמודים:2
עליון
אזורי ת"אסעש *****-**-**
עובדת שהועברה מתפקידה בעקבות התמודדותה לראשות ועד עובדים זכתה לפיצוי של 25,000 ₪
עובדת הועסקה ברשות מקרקעי ישראל ושימשה כיו"ר ועד העובדים הארצי. עקב התמודדות העובדת בבחירות לראשות ועד העובדים החליטה המעסיקה כי עד מועד הבחירות העובדת תפסיק לשמש בתפקידה וימצא לה תפקיד אחר. העובדת טענה כי סבלה מהתעמרויות ורדיפות אישית בעקבות פעילותה בוועד העובדים. המעסיקה טענה כי לא היתה פגיעה בתנאי עבודתה וכל ההחלטות בעניינה היו מקצועיות. בית הדין דחה את רוב טענות העובדת. בעניין העברתה מתפקידה נקבע כי נפלו פגמים חמורים בכך שהמעסיקה לא איפשרה זכות טיעון ופסק פיצוי לעובדת בסך 25,000 ₪.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
ארציסבא *****-**-**
בחירת ייצוג וסכסוך בין ארגוני עובדים- במקום עבודה לא מאורגן
בית הדין הארצי נדרש להכרעה בשאלה מיהו הארגון היציג בחברת בת חדשה: הסתדרות העובדים הכללית החדשה או הסתדרות העובדים הלאומית. ההסתדרות הלאומית במכתב לחברת "אגד- עוטף ירושלים" הודיעה כי היא ארגון העובדים היציג בחברה. החברה דחתה הודעה זו בטענה כי בשלב מוקדם זה, כאשר החברה טרם החלה בפעילותה, אין מקום לעסוק בשאלת היציגות. בית הדין דחה את בקשת ההסתדרות הלאומית להכיר בה כארגון היציג בחברה מאחר שהמכתב ששלחה לאומית לחברה נכתב בנוסח מעורפל ולא ברור, נושא המכתב מנוסח באופן כללי. בית הדין הדגיש כי גם אם ארגון העובדים יכול לשלוח הודעת יציגות נוספת לאחר חלוף זמן במקום עבודה לא מאורגן, ובמיוחד עת אינו ארגון העובדים היחיד המנסה לרכוש מעמד של ארגון יציג במקום העבודה, והוא מבקש להסתמך על הכרזת היציגות המאוחרת יותר, עליו לעשות כן באופן ברור, חד משמעי ושקוף, ולהבהיר כי הוא חוזר בו מהכרזת היציגות הראשונה ומסתמך על הכרזת היציגות השנייה.
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
תחום: חוזרים
עמודים:1
תחום: חוזרים
עמודים:1
תחום: חוזרים
עמודים:2

×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף