תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, קטגוריות:שעות עבודה ומנוחה
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
תחום: חוזרים
עמודים:5
30/09/2024 |
כבוד השופטת מירב קליימן נציגת ציבור (עובדים): גב' קריסטינה פוליצר מימון, נציג ציבור (מעסיקים): מר חגי עינת
אזורי ת"אסעש *****-**-**
כשמעסיק מציג רישומי נוכחות, הרי שהנטל להוכיח את זכאותו לגמול שעות נוספות נותר לפתחו של העובד
עובד שעבד כמנהל נכסי נדל"ן בחברה העוסקת בניהול ואחזקת נדל"ן, תבע לתשלום זכויות שלטענתו נמנעו ממנו משך תקופת העסקתו בין היתר תשלום בגין שעות נוספות, פיצויים בגין פיטורים שלא כדין והתעמרות בעבודה. ביה"ד לעבודה דחה את תביעתו של העובד ופסק כי משהוצגו רישומי נוכחות מטעם המעסיק, הרי שהנטל להוכיח את זכאותו לגמול שעות נוספות נותר לפתחו של העובד שלא עמד בנטל זה. העובד לא הוכיח כי סבל מהתעמרות או התנכלות בעבודה המזכה בפיצוי ולא הציג עדים לביסוס טענתו. כמו כן, העובד לא הוכיח כי פוטר עקב מוגבלותו אלא פוטר בשל התנהגותו.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
19/09/2024 |
עו"ד עמוס הלפרין
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:1
15/09/2024 |
עו"ד דנה להב
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:1
21/08/2024 |
כבוד השופט דניאל גולדברג, נציג ציבור (עובדים) מר אברהם שבבו, נציג ציבור (מעסיקים) גב' מורן נגיד
אזורי י-םסעש *****-**-**
טענת עובד לאי תשלום כוננויות מצד מעסיקתו נדחתה בבית הדין
עובד שהועסק בחברה למתן שירותי רכב בענף הרכב, העובד פוטר על ידי המעסיקה ותבע בגין אי תשלום כוננויות כמתחייב ובשל העסקה בניגוד לחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א - 1951. המעסיקה טענה מנגד ששולמו לעובד כל התשלומים בהתאם לחוזה העבודה שנחתם עמו. בית הדין קיבל את טענת המעסיקה מאחר והעובד לא הוכיח את טענותיו. לאור זאת בית הדין דחה את תביעת העובד וחייבו בתשלום החזר הוצאות משפט בסך 6000 ₪ למעסיקה.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי י-ם
ארציעתצ *****-**-**
נקבע כי יש לכלול בתשלום שעות נוספות את הגמול ששולם לעובדים בגין עמלות
התקבלה חלקית בקשת עובדים שערערו על החלטת בית הדין האזורי לנהל תביעה מול מעסיקתן בדרך של תובענה ייצוגית. השאלה המשפטית שהולידה את התביעה הייצוגית נבנתה מכך שהעובדים טענו לתשלום שעות נוספות גם עבור העמלות. נקבע כי קיימת אפשרות סבירה שרכיב תשלום גמול שעות נוספות יהיה גם בעד הרכיב "עמלות מכירה". דעת רוב קבעה כי כאשר משולם גמול שעות נוספות, על המעסיקה לחשב תשלום לא רק לפי שכר המינימום שהוא שכרם השעתי הבסיסי של העובדים, אלא לפי שכרם השעתי שכולל גם חלק יחסי של העמלות.
תחום: פסיקה
עמודים:3
ארצי
31/07/2024 |
עו"ד דנה להב
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:1
04/06/2024 |
כבוד השופט טל גולן, נציג ציבור עובדים - מר חיים מויסי, נציג ציבור מעסיקים - זאב וולף פוגל
אזורי חיפהסעש *****-**-**
בית הדין חייב מעסיק בתשלום שעות נוספות בסך של כ-82,000 ש"ח
לעניין הוכחת תשלום בגין שעות נוספות ישנם 4 מצבים: 1. כשאחד הצדדים הוכיח קיום עבודה בשעות נוספות בהיקף מסוים, אזי ייפסק גמול השעות הנוספות על יסוד ההיקף שהוכח; 2. כשעובד אכן עבד שעות נוספות, אך לא ניתן להוכיח את היקף עבודתו בהן מפאת העדר עריכת רישום בידי המעסיק כנדרש, במקרה זה תחול החזקה הקבועה בסעיף 26(ב) לחוק הגנת השכר, ותוצאתה תהא חבות המעסיק "בעד מספר שעות נוספות שאינו עולה על חמש עשרה שעות נוספות שבועיות או שאינו עולה על שישים שעות נוספות חודשיות"; 3. כשלא ברור לחלוטין האם העובד עבד בשעות נוספות. בתנאי אי-וודאות תוכרע שאלת אחריות המעסיק וזכאות העובד על סמך חלוקת נטלי השכנוע. משמעות הדבר היא כי המעסיק יחויב "בעד מספר שעות נוספות שאינו עולה על חמש עשרה שעות נוספות שבועיות או שאינו עולה על שישים שעות נוספות חודשיות" היות שנטל הראיה עובר לכתפי המעסיק; 4. כאשר נמצא כי לא היתה עבודה בשעות נוספות, אזי תידחה התביעה לגמול שעות נוספות.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי חיפה
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף