תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:הרעה מוחשית
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
21/12/2017 |
כבוד הנשיא מירון שוורץ,נציגת ציבור (עובדים): גב' פביאן ליטל כהן לוגסי,נציג ציבור (מעסיקים): מר אריה להב
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי נצרת
אזורי ת"אסע *****-**-**
עובד שהתפטר יהא זכאי לפיצויי פיטורים על אף שלא השלים שנת עבודה
ביה"ד לעבודה דחה את טענות המעסיקה בדבר אי קיומם של יחסי עובד מעביד, וקבע כי בנסיבות בהן התפטר העובד קמה לעובד החזקה כי גם אם לא השלים שנת עבודה אך פוטר בסמוך להשלמת 12 חודשי עבודה יהיה זכאי לפיצויי פיטורים וזאת גם בהתפטרות העובד מחמת הרעת תנאים מוחשית. בפסק דינו הוסיף בית הדין וקבע, כי בנסיבות בהם התנהלות מנהל או אורגן בחברה בחוסר תום לב ניתן להטיל אחריות על מנהל בתאגיד גם כשמדובר בהליך אזרחי אך מתקיימות עבירות פליליות והפרות של חוקי המגן בעבודה.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
29/09/2016 |
: ורדה וירט ליבנה, רונית רוזנפלד, לאה גליקסמן
ארציעע *****-**-**
אי כיבוד זכויות העובד מהווה הרעה מוחשית בתנאי עבודה ונסיבות אחרות שביחסי עבודה שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו
העובד עבד כגנן אצל המעסיקה כ- 10 שנים עת התפטר מעבודתו עקב אי תשלום זכויותיו השונות. העובד טען כי התפטרותו היא בגדר "התפטרות אחרת שדינה כפיטורים" המצדיקה תשלום פיצויי פיטורים לפי סעיף 11 לחוק פיצוי פיטורים. בית האזורי דחה את תביעת העובד וקבע שאינו זכאי לפיצויים מאחר והעובד לא נתן לחברה פרק זמן סביר ומספק על מנת לתקן את הטעון תיקון. בית הדין הארצי לעבודה הפך את קביעת האזורי, קיבל את ערעור העובד וקבע כי העובד זכאי בנסיבות התפטרותו לפיצויי פיטורים היות והתקיימו נסיבות שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו שהם אי תשלום זכויות כדין. כמו כן התקיים קשר סיבתי בין ההתפטרות לנסיבות כך שאין לדרוש שימשיך בעבודתו וכן התקיים החריג לתנאי לפיו אי מתן התראה למעסיק לא ישלול את הזכות לפיצויי פיטורים, שכן הסיכוי שהמעסיקה תתקן את הפגיעה בעובד הוא מזערי.
תחום: פסיקה
עמודים:3
ארצי
14/12/2015 |
כבוד הרשם אלעד שביון
אזורי ת"אסע *****-**-**
הארכת זמן הנסיעה לעבודה בכ-10 דקות אינה מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה המזכה בפיצויי פיטורים
בית הדין האזורי דחה את תביעתה של העובדת לקבלת פיצויי פיטורים בטענה של הרעת תנאים מוחשית עקב העברת מקום עבודת המעסיק מאזור בני ברק לאזור פלמחים. בפסיקתו, קבע בית הדין כי הארכת זמן הנסיעה בכ-10 דקות הינו פער זניח אשר אינו מהווה הרעה מוחשית ואינו מזכה בקבלת פיצויי פיטורין (ס"ע 46783-02-14, רבקה שמאי נ' אלבר ציי רכב (ר.צ) בע"מ, מיום 14.12.2015).
תחום: פסיקה
עמודים:1
אזורי ת"א
אזורי ת"אסע *****-**-**
ריקון תפקיד מתוכן מהווה הרעה מוחשית בתנאי עבודה המזכה בפיצויי פיטורים
בית הדין קיבל את טענת העובד לפיה התפטר ממקום עבודתו לאחר פיטורי העובדים ועקב כך שתפקידו כמנכ"ל רוקן מתוכן, לנוכח חוסר הבהירות ביחס לעתידו הן בחברת "לירד" בנסיבות שבהן לא ניתן לדרוש ממנו להמשיך בעבודתו אצל המעסיקה המזכות בפיצויי פיטורים. במקרה דנן בית הדין האזורי קבע כי תפקיד שרוקן מתוכן מהווה הרעה מוחשית בתנאי עבודה בנסיבות שאין לצפות מהעובד כי ימשיך בעבודתו ובאופן המזכה בפיצויי פיטורים.
תחום: פסיקה
עמודים:1
אזורי ת"א
27/05/2015 |
השופטת דיתה פרוז'ינין - נשיאה,נציג ציבור (עובדים) מר חיים עזר שוחט,נציג ציבור (מעסיקים) מר אברהם סנפירי
אזורי י-םסעש *****-**-**
אי הפקדה לגמל ואי מסירת תלושי שכר – הרעה מוחשית המצדיקה התפטרות ללא התראה
העובד טען כי לא קיבל תלושי שכר במשך תקופת עבודתו, על אף שפנה פעמים רבות למעסיקה. כמו כן ביקש העובד כי יופרשו עבורו הפרשות לפנסיה. משפניותיו הרבות לא נענו, התפטר. העובד התפטר על אתר ולא נתן לנתבעת די זמן לתקן את דרכיה. לדעת בית הדין הנסיבות מצדיקות את התפטרותו של העובד על אתר, על אף הדרישה ליתן למעביד שהות לתקן את דרכיו. טענת המעסיקה כי לא ניתן להפריש לעובד זר הפרשות פנסיוניות לא הוכחה ולא הובאו לה תימוכין. מכל מקום, המעסיקה יכלה אף להפריש לקופת חסכון עבור העובד אך לא עשתה כן. משאלו הם פני הדברים, הרי גם אם היה העובד נותן למעסיקה שהות לתקן את מחדלה בעניין ההפרשות הפנסיוניות, לא הייתה עושה כן. על כן נקבע כי אין לייחס חשיבות רבה לכך שהעובד לא נתן למעסיקה שהות לתקן את הטעון תיקון ונפסק כי העובד התפטר בדין מפוטר והוא זכאי לפיצויי פיטורים. בנוסף, נקבע כי המעסיקה בחרה להעסיק את העובד בלילות, במנוחה השבועית ובחגים, תוך זלזול בהוראות החוק. העובד תבע פיצוי ולא ניתן כל פירוט לגבי הגמול הנתבע בגין עבודה במנוחה השבועית ובלילה, לפיכך חויבה המעסיקה לשלם לעובד פיצוי בגין אופן העסקתו בסך של 10,000 ש"ח.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי י-ם