מבזקים
דף הבית > מבזקים
גיליון 1362 - 26/04/2022
שלום, (לקוח מס' )
גליון - 1362 26/04/2022
סוגיות בדיני עבודה
היעדרות עובד ביום הזיכרון לשואה ולגבורה placeholder
בחוק יום הזיכרון לשואה ולגבורה, תשי"ט-1959 אין כל התייחסות להיעדרות של עובד מעבודתו, המזכה אותו בשכר כאילו עבד. עם זאת, יתכנו הסדרים המיטיבים עם העובד, לפיהם יום הזיכרון לשואה ולגבורה ייחשב כיום בחירה, המזכה את העובד להיעדר מעבודתו בתשלום.
להתייחסותה של עו"ד מיטל דולב בלטלחצו כאן
placeholder היעדרות עובד ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל
עובד יהיה זכאי לתשלום בגין היעדרותו ביום הזיכרון אם הוא קרוב משפחה של חלל מערכות ישראל. כמו כן, יש לבחון, האם חל הסכם קיבוצי, צו הרחבה הסכם אישי או נוהג, המסדירים היעדרות זו.
להתייחסותה של עו"ד הלית כהןרזניצקילחצו כאן
גמול בגין עבודה ביום העצמאות placeholder
בהתאם להוראות חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951 עבודה במועדי ישראל תזכה את העובד בתשלום של 150% לפחות מהשכר. יצוין כי בפסיקה נקבע, שאם העובד עובד בחג, שלא מתוך בחירה אלא מתוך כורח, זכאי הוא לתשלום בעבור אותו יום כיום עבודה, בצירוף הגמול בעבור עבודה בחגים, דהיינו, יהיה זכאי לתוספת של 150% לשכרו (סה"כ 250%).
להתייחסותה של עו"ד הלית כהןרזניצקילחצו כאן
placeholder שעות העבודה ביום הזיכרון
יום העצמאות נקבע כ"חג" שהוא יום שבתון במסגרת חוק יום העצמאות התש"ט-1949. לפיכך, בשילוב עם הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה הנ"ל, יום העבודה ביום הזיכרון, שהוא ערב יום העצמאות, יהיה של 7 שעות. במידה ונקבע במסגרת של חוזה עבודה, הסכם קיבוצי/צו הרחבה או נוהג, יום עבודה שתחומו קצר יותר, יש לנהוג בהתאם.
להתייחסותו של עו"ד עמוס הלפריןלחצו כאן
היעדרות עובד ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל כאשר קרוב משפחתו נהרג בפיגוע placeholder
עובד, שהינו קרוב משפחה (הורים, הורי הורים, בן זוג, ילדים, אחים ואחיות) של מי שנפטר כתוצאה מפעולות איבה, רשאי להיעדר מעבודתו ביום הזיכרון ויראו אותו כאילו עבד.
להתייחסותו של עו"ד עמוס הלפריןלחצו כאן
טבלאות
placeholder מחולל הגמול בעד עבודה במשמרת לילה
מחולל זה מפרט את נושא התשלום עבור עבודה במשמרת לילה.
למחולל הגמול בעד עבודה במשמרת לילהלחצו כאן
פסיקה
ביה"ד פסק פיצוי לעובדת בגין הוצאתה לחל"ת קורונה ללא קבלת היתר מהממונה היות והייתה בתקופה מוגנת לפי חוק עבודת נשים placeholder
עובדת הועסקה כפקידה במחסן לחומרי גלם אצל המעסיקה. העובדת הוצאה לחל"ת בתוך תקופה מוגנת של 60 ימים מתום תקופת הלידה. העובדת התפטרה מעבודתה עקב הרעת תנאים ותבעה את המעסיק על הפרת חוק עבודת נשים בכך שלא התקבל היתר להוצאתה לחל"ת מאת הממונה ועל הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה כיוון שהשיקול להוצאתה לחל"ת היה עקב תקופת לידה והורות. ביה"ד לעבודה פסק כי המעסיקה הפרה את חוק עבודת נשים בהוצאת העובדת לחל"ת...
לתקציר פסק הדין מאת עו"ד ראובן בבדז'נובלחצו כאן
placeholder פיצוי בגין פיטורים שלא כדין למורה שממילא לא הייתה מעוניינת לשוב מחל"ת
העובדת סיימה עבודתה כמורה לאנגלית במשרד החינוך בנסיבות שאין חולק שהיו פגומות. המחלוקות העיקריות בין הצדדים נוגעות לשאלה האם האחריות לסיום העבודה היא של משרד החינוך בלבד והאם העובדת זכאית לפיצויים ברכיבים אותם תבעה בקשר לכך. בית הדין קבע, כי מדובר בהתנהלות מכוונת ולא בטעות אנוש או במקרה ש"נפל בין הכיסאות". עם זאת, למרות שלא שוכנע, כי העובדת הייתה אכן מעוניינת בפועל לשוב מהחל"ת. אין בכך כדי לפטור...
לתקציר פסק הדין מאת עו"ד מעיין קישלסלחצו כאן
למסמך בפורמט PDF לחץ כאן

כל עובד 26.4

חיפוש מבזק

למענה מיידי, כנסו לאינפוקליק - מחוללים בדיני עבודה

אישור
היסטורית חיפושים
חיפוש מורפולוגי
מורפולוגיה
מדויק
מורחב
נרדפות
תחיליות
חיפוש בכל מאגרי המידע
חקיקה
פסיקה
חוזרים
סוגיות בדיני עבודה
מאמרים
הסכמים קיבוציים
מחשבונים וטבלאות
טפסים
חוזים והסכמים
תקשיר
הודעות נש"מ
דברי הסבר


נא להזין לפחות שדה אחד!
קמפיין חשבים 360