מבזקים
דף הבית > מבזקים
גיליון 1233 - 18/09/2019
שלום, (לקוח מס' )
גליון - 1233 18/09/2019
סוגיות בדיני עבודה
שעות העבודה בערב חג placeholder
חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951 קובע, כי ביום שלפני חג שהעובד אינו עובד בו, לא יעלה יום עבודה על שבע שעות. לפיכך, כל שעת עבודה מעבר לשבע שעות תיחשב שעה נוספת. עם זאת יש לבחון האם חל על המעסיק הסדר אחר (הסכם קיבוצי, צו הרחבה, הסכם אישי או נוהג) המגדיר את אורכו של יום העבודה בערב החג.
להתייחסותו של עו"ד עמוס הלפריןלחצו כאן
placeholder ניכוי יום חופשה בהיעדרות בערב חג
חוק חופשה שנתית מתייחס לימי חופשה מלאים. לפיכך כאשר עובד נעדר יום שלם מן העבודה, אין משמעות לשאלה כמה שעות עבודה היה אמור לעבוד באותו יום, ורואים יום היעדרות זה כיום חופשה מלא. עם זאת במקום עבודה שבו חל הסדר המאפשר קיזוז של פחות מיום מלא מימי החופשה הצבורים לעובד, יגבר ההסדר המיטיב ויחייב את המעסיק לפעול על פיו.
להתייחסותה של עו"ד דנה להבלחצו כאן
זכאות עובד חודשי, יומי ושעתי, לתשלום עבור ימי החג placeholder
נושא הזכאות לתשלום עבור ימי חג, לכלל העובדים במשק, הוסדר בצו ההרחבה לקיצור שבוע העבודה ל- 43 שעות שבועיות, אשר פורסם בחודש 7/2000. הצו מהווה "ברירת מחדל" ביחס לכל העובדים והמעבידים אשר לא חל עליהם הסדר מיטיב אחר.
להתייחסותו של עו"ד עמוס הלפריןלחצו כאן
placeholder עובד רשאי לסרב לעבוד בחג
משילוב הוראות פקודת סדרי השלטון והמשפט וחוק שעות עבודה ומנוחה עולה כי עובד שמעסיקו דורש ממנו לעבוד בימי החג, או שהודיע לו על כוונתו לדרוש ממנו לעבוד כאמור, רשאי להודיע למעסיקו, בהתאם להוראות החוק לעניין זה, שהוא אינו מסכים לעבוד בימי החג על פי איסור שבמצוות דתו שאותן הוא מקיים.
להתייחסותו של עו"ד עמוס הלפריןלחצו כאן
הגמול המשולם לעובד המועסק בחג placeholder
משילוב הוראות פקודת סדרי השלטון והמשפט וחוק שעות עבודה ומנוחה עולה כי יש לשלם לעובדים בעבור עבודתם בחג, לפחות 150% משכרם. במידה וחל במקום העבודה הסכם קיבוצי, צו הרחבה או חוזה אישי, המעניקים גמול גבוה יותר מהמחויב על פי חוק, יחויב המעביד בשיעור הגמול האמור. יצוין כי על פי הפסיקה העסקת עובד בחג מתוך כורח תזכה אותו בגמול של 250%.
להתייחסותה של עו"ד הלית כהןרזניצקילחצו כאן
placeholder שעות העבודה בימי חול המועד
בחוקי העבודה אין כל התייחסות לשעות העבודה בימי חול המועד. לפיכך, רואים בימי חול המועד ימי עבודה רגילים לעניין שעות העבודה המותרות בהן, למעט אותם מקומות בהם חל הסכם ליום עבודה מקוצר.
להתייחסותה של עו"ד הלית כהןרזניצקילחצו כאן
תשלום עבור "יום גשר" placeholder
לעיתים בפרק הזמן שבין חג למנוחה שבועית נותר יום עבודה בודד. במקומות עבודה רבים נהוג שלא לעבוד ביום זה מכוח הסדרים שונים. ברם, בחוקי העבודה לא קיימת כל התייחסות לאופן התשלום בגין אותו "יום גשר" וענין התשלום תלוי בבסיס הנורמטיבי שמכוחו נקבע יום זה כ-"יום גשר" .
להתייחסותו של עו"ד עמוס הלפריןלחצו כאן
placeholder ניצול ימי חופשה שנתית בחול המועד
בחוקי העבודה אין הגדרה של יום עבודה מקוצר בחול המועד, אולם במקומות עבודה מסוימים בהם חל הסכם קיבוצי/צו הרחבה, חוזה אישי או נוהג, מונהג יום עבודה מקוצר בחול המועד. עם זאת יצוין, כי אף שהחוק מאפשר למעסיקים לקזז יום שלם מצבירת החופשה לעובד, הרי שבמקום עבודה שבו חל הסכם קיבוצי/צו הרחבה/הסכם אישי או נוהג, המאפשר קיזוז של פחות מיום מלא מימי החופשה הצבורים לעובד, יגבר ההסדר המיטיב.
להתייחסותו של עו"ד עמוס הלפריןלחצו כאן
טבלאות
מחולל זכאות לקבלת תשלום דמי חג placeholder
מחולל זה מפרט את תנאי הזכאות לתשלום דמי חגים לעובדים.
למחולל זכאות לקבלת תשלום דמי חגלחצו כאן
חוזרים
placeholder שאלות ותשובות על זכויות עובדים ביום הבחירות לכנסת
יום הבחירות לכנסת ה-22 שהתקיים ביום ג' ה- 17/9/2019, מוגדר על פי החוק כיום שבתון. האם זה יורד ממכסת ימי החופשה שלכם? מה קורה במקרה שהתבקשתם לעבוד ביום זה? והאם תהיו זכאים לתשלום בתעריף גבוה יותר? שאלות ותשובות נפוצות על זכויות עובדים ביום הבחירות.
לחוזר ההסתדרות הכללית במלואולחצו כאן
למסמך בפורמט PDF לחץ כאן

koloved

חיפוש מבזק

למענה מיידי, כנסו לאינפוקליק - מחוללים בדיני עבודה

אישור
היסטורית חיפושים
חיפוש מורפולוגי
מורפולוגיה
מדויק
מורחב
נרדפות
תחיליות
חיפוש בכל מאגרי המידע
חקיקה
פסיקה
חוזרים
סוגיות בדיני עבודה
מאמרים
הסכמים קיבוציים
מחשבונים וטבלאות
טפסים
חוזים והסכמים
תקשיר
הודעות נש"מ
דברי הסבר


נא להזין לפחות שדה אחד!